Carnaval Autisme en de liefde

Gepubliceerd op 3 december 2023 om 23:15

 

Carnaval autisme en de liefde
 
Afgelopen weekend is het carnaval in Oldenzaal weer losgebarsten.
In ons huis altijd een feestje, althans voor mij. Het carnavals gen is niet echt doorgegeven aan mijn kinderen en behalve dat en het gebrek aan liefde voor Ajax, zijn het de mooiste, liefste en leukste mensen op aarde.
Carnaval, het feest van vele prikkels en ontmoetingen . Oude bekenden en ja ook nieuwe liefdes worden geboren tijdens dit ik hou of haat verkleed feest.
 
Hou je er van ?
 
Maar wat als überhaupt houden van een abstract begrip voor je is?  Wat betekent houden van voor mensen met autisme? 
 
Afgelopen week een gesprek gehad en beluisterd over wat is dan liefde voor iemand met autisme, als je niet zelf daadwerkelijk een verschil voelt tussen de liefde voor je ouders of je zus, of je geliefde ?
Wat als het houden van gevoel iets is, wat je ook voor anderen dan je geliefde voelt en er geen enkel verschil te voelen of benoemen is?
Dan is het maar goed dat je weet dat het het sociaal wenselijk is, dat je je vriendin plat op haar mond zoent en dit niet bij iedereen doet
Stel je toch eens voor, als deze man met autisme deze , zoals hij het zelf noemde, wetenschappelijke bewezen kennis over wie zoen je wel of niet plat op de bek, niet had gehad of gekend .
 
Het zette me aan het denken, regels binnen de liefde over wie je wel of niet behoort te zoenen en waar en wanneer en hoe …ik moet u bekennen , ik heb nog nooit zoveel binnen pretjes gehad .
 
Maar serieus ? Is er dan echt geen verschil en hoe zit dit dan met lust?
 
Weer een vraag, waar ook weer een heel duidelijk antwoord op kwam .Dit keer van een 18 jarige jongen met autisme” ik hoef geen vriendin , want die kosten alleen maar geld , etentjes en cadeautjes”, ik hou het geld liever voor mezelf!. Wel benieuwd naar sex trouwens! Dat wil ik nu wel eens ervaren “
Condooms had ie al en YouTube had het hem voorgedaan hoe te gebruiken . Voorlichting was dus verder niet nodig . De stress zat meer in het contact maken, aankondigen dat hij dit wil met iemand . Ja, de praktijk is als het leven zelf en alle thema’s komen voorbij.
 
Wel was het wellicht wenselijk, zei hij als hij eens kon mee kijken bij een stel , dat zou hem helpen …..
 
Met een knipoog en een lach naar mij hierbij, moest ik ineens weer aan dat carnavals feest denken .
Ik kreeg een serenade van Elvis , een hartstochtelijke zoen en u raadt het al,....... liefde,, vlinders, het gevoel … maar wat was dan de regel????
En wat moest ik nu doen en werd er van mij verwacht ?
 
Ik snakte naar regels en duidelijkheid , maar weet tot op de dag van vandaag nog steeds niet wat te doen.
 
Deze jongens hebben, in tegenstelling tot mijzelf, gek genoeg dus heel veel duidelijkheid over de liefde en het spel der liefde. 
Zoveel signalen , onderstromen, verkapte boodschappen ,omwegen in het liefdes spel , ik begreep er werkelijk niets van. Het leek mij even heerlijk om autistisch te zijn en al die signalen te missen , lekker duidelijk !!!
 
Misschien ligt het ook wel aan mij , 30 jaar relaties en huwelijken met mannen binnen het autistisch spectrum , waren enerverend , liefdevol, uitdagend, maar zeker duidelijk !!
Regels en als je het niet weet, vragen en een duidelijk antwoord krijgen .
 
Ik zeg u , Alaaf !

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.